flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо роботи Уманського міськрайонного суду Черкаської області в умовах воєнного стану!

09 червня 2022, 15:30

Шановні учасники судових процесів та відвідувачі суду, повідомляємо Вас, що Уманський міськрайонний суд Черкаської області здійснює правосуддя в межах повноважень, відповідно до своєї юрисдикції та в спосіб, визначений Конституцією України та законами України в умовах воєнного стану, введеного Указом Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні».

Уманський міськрайонний суд Черкаської області здійснював і буде здійснювати правосуддя та захищати права громадян і в режимі воєнного стану! Графік роботи суду не змінено!

Наразі всі засоби зв’язку функціонують, всю додаткову інформацію ми оперативно повідомляємо на нашому вебсайті  суду.

Враховуючи встановлені обмежуючі заходи, задля безпеки громадян та працівників суду, рекомендуємо уникати відвідування приміщення суду та пропонуємо використовувати альтернативні способи подання, отримання документів та ознайомлення з ними:

-           документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд»

-           з інформацією про відкриття провадження у справах, з текстами ухвал та рішень суду можна ознайомитися на вебпорталі «Судова влада» в розділі «Стан розгляду справ»;

-           отримувати всі документи у справі (ухвали, повістки, рішення суду тощо) можна через підсистему «Електронний суд»;

-           з понеділка по п’ятницю протягом робочого часу видача копій рішень здійснюється безпосередньо в приміщенні суду.

Одночасно повідомляємо, що інформацію про дату та час судових засідань можна дізнатися в телефонному режимі.

Додатково повідомляємо, що пріоритетним є розгляд невідкладних справ, які пов’язані із забезпеченням діяльності військово-цивільної адміністрації, розгляд справ про адміністративні правопорушення, вчинені на території району, які потребують негайного розгляду та справ пов’язаних із розслідуванням тяжких та особливо тяжких злочинів, щодо підозрюваних чи обвинувачених щодо яких передбачена можливість дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Всі інші категорії справ, у разі неявки сторін, будуть відкладені на іншу дату, про що буде повідомлено судовою повісткою або іншим засобом зв’язку.

Негативних наслідків неявки Уманським міськрайонним судом Черкаської області застосовано не буде!

Окрім цього, повідомляємо про можливість здійснення правосуддя у дистанційному режимі за допомогою засобів відеоконференцзв’язку! Із заявами про проведення судового засідання в режимі відеоконференції просимо звертатися завчасно.

 

За повідомленням прес – служби суду