flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як повернути помилково сплачений судовий збір? Відбулися зміни!

07 березня 2023, 10:57

Як повернути помилково сплачений судовий збір? Відбулися зміни!

 

Помилково сплатили судовий збір на рахунок іншого суду ніж Вам потрібно? А може хотіли розірвати шлюб та вже сплатили судовий збір, але ще не подали позовну заяву, а потім примирилися з чоловіком/дружиною і не будете розлучатися? Хвилюєтесь: як же повернути сплачений судовий збір?

Не хвилюйтесь, кошти Вам будуть повернені! Що потрібно зробити? - це лише звернутися до суду!

Зразок заяви про повернення помилково сплаченого судового збору на рахунок Уманського міськрайонного суду Черкаської області  Ви  можете знайти на сайті суду в розділі Інше - Зразки заяв, а також на інформаційному стенді нашого суду.

Заяву необхідно подати до канцелярії суду (якщо це Уманський міськрайонний суд Черкаської області то каб. № 15).

Суд перевірить Вашу заяву на правильність заповнення, також перевірить чи дійсно були зараховані кошти на рахунок, та чи дійсно Ви не звертались до суду з позовною заявою. Якщо всі факти підтвердяться суд підготує подання, яке направить до органів Казначейства, і вже вони перерахують кошти на Ваш рахунок.

Якщо у Вас залишились питання, то можете скористатися юридичною консультацією, для цього Вам необхідно звернутися до Відділу безоплатної правової допомоги за адресою: вул. Соборності, 1-а, каб. 210, м. Умань, Черкаська область, кваліфікований юрист  надасть роз’яснення на Ваші питання, якщо Ви маєте право на отримання безоплатної допомоги.