flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правопорушник сплатив штраф за керування автомобілем у стані наркотичного сп'яніння

19 лютого 2019, 10:08

    Суд розглянув матеріали, які надійшли з Дарницького районного суду м.Києва  про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст.130 КУпАП. З постанови вбачається,  що водій Г.  керував автомобілем в місті Києві з явними ознаками наркотичного сп'яніння, розширені зіниці,які не реагують на світло, поведінка, що не відповідає обстановці, тремтіння кінцівок рук, сповільненість. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку у лікаря  нарколога відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги п.2.5 ПДР України. Громадянин Г. будучи належним чином повідомлений, в судові засідання не з’являвся.

   За наслідками розгляду матеріалів суд наклав на правопорушника адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі шістсот неоподатковуваних мінімум доходів громадян, що становить 10 200,00 грн. з позбавленням права  керування транспортними засобами строком на 1рік та судові витрати у розмірі 352 гривні 40 коп. 

       20 грудня 2018 року правопорушником була подана апеляційна скарга на постанову суду про її скасування та закриття провадження.

   Апеляційним судом Черкаської області 18 січня 2019 року апеляційну скаргу залишено без задоволення, а постанову Уманського міськрайонного суду Черкаської області залишено без змін.

За повідомленням прес-служби суду