flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз організації роботи зі зверненнями громадян за IV квартал 2023 року

03 січня 2024, 08:18

 

 

Робота зі зверненнями громадян в Уманському міськрайонному суді Черкаської області спрямована на забезпечення гарантування та реалізації конституційного права на звернення, викладеного у Конституції України та Законі України «Про звернення громадян».

За результатами проведеного аналізу стану організації роботи зі зверненнями громадян встановлено, що за IV квартал 2023 року до Уманського міськрайонного суду Черкаської області надійшло 9 звернень, 2 скарги на дії суддів та 7 інформаційних запитів.  Інформаційні запити  стосувалися надання інформації по цивільних справах, щодо організації роботи Уманського міськрайонного суду Черкаської області під час повітряної тривоги, про надання копії наказів щодо суддів, а також щодо підстав зміни назви юридичної особи.  

Звернення громадян, що надходили до суду реєструвалися в день їх надходження в програмі автоматизованої системи документообігу суду. Далі звернення були неупереджено, об'єктивно і всебічно розглянуті.  Достовірні, вичерпні та об'єктивні відповіді були надані з дотриманням строків, передбачених статтею 20 Закону України «Про звернення громадян».

 В.о. голови суду здійснюється постійний контроль своєчасності розгляду та оперативності вирішення порушених питань у зверненні.

У результаті проведеного аналізу порушення строків розгляду звернень громадян  не виявлені, робота зі зверненнями громадян в Уманському міськрайонному суді Черкаської області здійснюється на належному рівні, відповідно до вимог чинного законодавства.