flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз організації роботи зі зверненнями громадян за I квартал 2024 року

01 квітня 2024, 09:02

Робота зі зверненнями громадян в Уманському міськрайонному суді Черкаської області спрямована на забезпечення гарантування та реалізації конституційного права на звернення, викладеного у Конституції України та Законі України «Про звернення громадян».

За результатами проведеного аналізу стану організації роботи зі зверненнями громадян встановлено, що за I квартал 2024 року до Уманського міськрайонного суду Черкаської області надійшло 15 звернень, 2 скарги на дії суддів та 13 інформаційних запитів.  Інформаційні запити  стосувалися надання інформації про мобілізованих суддів, про надання копії наказів щодо суддів, а також щодо підстав зміни назви юридичної особи.  

Звернення громадян, що надходили до суду реєструвалися в день їх надходження в програмі автоматизованої системи документообігу суду. Далі звернення були неупереджено, об'єктивно і всебічно розглянуті.  Достовірні, вичерпні та об'єктивні відповіді були надані з дотриманням строків, передбачених статтею 20 Закону України «Про звернення громадян».

 В.о. голови суду здійснюється постійний контроль своєчасності розгляду та оперативності вирішення порушених питань у зверненні.

У результаті проведеного аналізу порушення строків розгляду звернень громадян  не виявлені, робота зі зверненнями громадян в Уманському міськрайонному суді здійснюється на належному рівні, відповідно до вимог чинного законодавства.